Venekuntamme teki hyvää työtä kaikilla rintamilla

Envineerin paatti seilaa yhä myötätuulessa

Kirjoittaja Niko Karjalainen

Viime vuosi oli varmasti poikkeuksellinen kaikissa organisaatioissa. Myös me ehdimme katsella hengitystä pidellen horisonttiin vuosi sitten maaliskuussa. Aika nopeasti meille selvisi, että matkamme ei olisi yhtä aallokkoista kuin aluksi pelkäsimme. Erityisesti saimme todistaa koko venekuntamme uskoa tulevaisuuteen, mikä oli suuri ilo. Tämä näkyi myös tavoitteidemme toteutumisessa: kaikilla mittareilla mitattuna viime vuosi oli ennätysvuotemme.

Sisäisesti olimme jokainen uuden tilanteen edessä. Jouduimme opettelemaan kuinka organisoida etätyötä ja kuinka tasapainoilla työn ja siviilielämän kanssa. Nostan suuresti hattua työntekijöillemme: vaikka olimme henkisesti lujilla, jokainen jaksoi tsempata ja tehdä töitä hyvällä vireellä. Vuoden sisällä olemme saaneet toivottaa useita uusia ympäristöalan ammattilaisia seilaamaan kanssamme Envineerin oransseissa. Heidän ammattitaitonsa yhdistettynä jo olemassa olevaan vahvaan osaamiseemme on auttanut meitä tarjoamaan entistä kokonaisvaltaisempia palveluita.

Venekuntaamme kuuluvat työntekijöiden lisäksi olennaisesti asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme. Viime vuonna tunsimme vahvasti, kuinka kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Myrskyn uhasta huolimatta asiakkaamme uskalsivat seilata vakaasti menossa olevien hankkeiden kanssa sekä uskalsivat nostaa purjeita ja ryhtyä myös uusiin hankkeisiin. Yhteistyökumppaniemme palvelut pelasivat kuten ennenkin ja koko venekunta toimi yhteen.

Kokonaisuudessaan Envineerin näkymät ovat todella valoisat ja että pystymme jatkamaan matkaamme viime kesänä uudistetun merikorttimme, eli strategian, mukaisessa kurssissa. Horisontissa siintää useita mielenkiintoisia projekteja ja mahdollisuuksia. Suuri kiitos tästä kuuluu koko venekunnallemme, joka teki hyvää työtä kaikilla rintamilla. Odotan innolla, mitä yhteinen matkamme tuo mukanaan tänä vuonna.

Keväisin terveisin,
Niko

 

Lue seuraavaksi

Sosiaalisten vaikutusten arviointi

Flexensin Kokkolaan suunnittelema vihreän vedyn laitoshanke on mittaluokaltaan Suomen suurimpia

Töissä Envineerillä: Mira Kehusmaa