Envineerin vene kurssissa

Niko KarjalainenHyvää ja erittäin talvista alkuvuotta! Uusi vuosi on jo hyvässä vauhdissa ja Envineerin ensimmäinen täysi kalenterivuosi toimintaa on takana. Täytyy sanoa, että olihan melkoinen vuosi! Vauhtia piisasi, mutta kaikkien onneksi ilman vaarallisia tilanteita. Kiitos kuuluu luonnollisesti kaikille samassa veneessä seilanneille eli työntekijöille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Luottamusta veneeseen ja venekuntaan riittää, kuten seuraavasta voitte todeta.

Henkilöstömäärämme kasvoi syksyn aikana kolmella vahvalla osaajalla. Kokkolaan saatiin kokenut ympäristöasiantuntija Ins. (AMK) Tiia Sillanpää ja Kuopioon niin ikään kokenut erityisesti vesi- ja kaivospuolen asiantuntija FM Matias Viitasalo. Jyväskylän suunnitteluosasto vahvistui erittäin kokeneella suunnittelijalla, kun Ins. Pekka Ranki liittyi joukkoomme. Vuoden lopussa yrityksessä työskenteli yhteensä 17 henkilöä, mikä on mielestäni reilu vuosi sitten toimintansa aloittaneelle yritykselle mahtava suoritus. Vuoden alussa saatiin lisää hyviä uutisia, kun Jyväskylän toimistolla aloitti asiantuntijana FM Henna Ruuth, jonka kokemus on myös ympäristökonsultoinnista mm. vesi- ja melupuolelta. Uusia asiakkaita saatiin mukaan tasaisesti pitkin matkaa. Sadan asiakkaan raja meni rikki keväällä ja kahdensadan asiakkaan merkkipaalu on jo lähellä. Yhteistyökumppaniverkosto on laajentunut käsittäen jo kymmeniä yrityksiä. Joukkoon mahtuu mm. muita konsulttiyrityksiä pienistä yhden hengen yrityksistä isoihin kansainvälisiin yhtiöihin, maa- ja ympäristölaboratorioita, mittaus- ja kuvauspalveluita, digitaalisia palveluita, liikkeenjohdon konsultointia sekä luonnollisesti taloushallinnon palveluita. Ilman tätä tiiviisti toimivaa joukkoa emme olisi tässä. Suuri kiitos myös teille.

Vuoden vaihtuessa päättyi myös yhtiön ensimmäinen tilikausi. Tilinpäätösaineisto on saatu kasaan, se on käsitelty hallituksessa ja tilintarkastus on käynnissä. Menemättä ennenaikaisesti yksityiskohtiin voin todeta, että ensimmäinen tilikausi oli taloudellisesti ehjä ja vahva suoritus. Yrityksen hyvä taloudellinen tila luo hyvän alustan kehittää yrityksen toimintaa seuraavalle tasolle kaikilla osa-alueilla.

Venekunnalle ja maakravuille tiedoksi, että nyt nostamme purjeita ja lisäämme vauhtia!

Niko Karjalainen

Toimitusjohtaja, Envineer Oy

Lue seuraavaksi

Sosiaalisten vaikutusten arviointi

Flexensin Kokkolaan suunnittelema vihreän vedyn laitoshanke on mittaluokaltaan Suomen suurimpia

Töissä Envineerillä: Mira Kehusmaa