"Jatkossa keskitymmekin entistä enemmän yksilöllisiin kehittymissuunnitelmiin."

EnviTrainer tukee henkilökohtaisessa kehittymisessä

Envineerin Aku Tuppuraiselle avautui viime vuonna mahdollisuus tarttua määräaikaiseen sijaisuuteen ympäristötekniikan opettajana Savonia-ammattikorkeakoululla. Nyt vuoden määräaikainen sijaisuus on ohi ja Aku on palannut tämän kuun alussa takaisin Envineerille. ”Olen työn ohessa opiskellut ammattipedagogisen pätevyyden ja kun sain oivan tilaisuuden soveltaa oppimaani, olihan sitä kokeiltava. Envineerillä sovimme, että pidän vuoden vapaata, jotta voin hoitaa sijaisuuden. On todella hienoa, että työnantaja mahdollisti tämän”, Aku kertoo sijaisuudestaan Savonialla.

Aku kertoo, että opettaminen antoi paljon uusia näkökulmia nykyisiin työtehtäviin Envineerillä: ”Vierähtänyt vuosi on tarjonnut reilusti raikkaita ajatuksia ja perspektiiviä. Siinä missä hyvin vietetty loma on irtiotto projekteista, vuoden mittainen taukoni on päivittänyt ajatuksiani koko toimintakentästämme. Samalla myös tulevat ammattilaiset eli reippaat ja määrätietoiset alan opiskelijat ovat tulleet askeleen tai parikin lähemmäksi.”

Asiantuntijayrityksessä henkilöstön osaamisen ja ammattitaidon ylläpitäminen ja kehittäminen on olennaista asiakkaan menestymisen, mutta myös yksilön työhyvinvoinnin ja -vireyden kannalta. Envineerillä on erityisen tärkeää, että henkilöstö voi hyvin ja että työntekijät ovat motivoituneita kehittämään sekä itseään että yritystä. Yksi Akun opettamisen aikana syntyneistä raikkaista ideoista liittyykin tähän: Aku aloittaa hoitamaan projektitöiden ohessa uutta toimenkuvaa työyhteisön kehittäjänä, EnviTrainerina. ”Jatkossa keskitymmekin entistä enemmän yksilöllisiin kehittymissuunnitelmiin, jotka jalkauttavat yksilön tavoitteita käytäntöön palvellen samalla koko yhteisöämme. EnviTrainer tunnistaa ja visioi yhdessä Envineerin henkilöstön kanssa heidän kehitystarpeitaan ja tukee käytännön toimissa. Kyseinen toimintamalli ulottuu harjoittelijoiden ohjauksesta aina kokeneempien kehäkettujen sparraukseen. Työyhteisössä EnviTrainer tarkoittaa myös luottamuksellista matalan kynnyksen keskustelumahdollisuutta asiasta kuin asiasta,” Aku kuvailee Envitrainerin työnkuvaa.

Envineerillä iloitaan Akun paluusta takaisin Envineerin oransseihin. Myös EnviTrainer-konseptin aloitusta ja tuloksia odotetaan innolla.

 

Lue seuraavaksi

Vesistövaikutusten arvioinnit

Envineer Oy on ostanut Inno-CAD Oy:n liiketoiminnan

Sosiaalisten vaikutusten arviointi