Envineerin strategian toinen etappi

Matkamme jatkuu strategian toisella etapilla

Kirjoittaja Niko Karjalainen

Vuonna 2018 kerroimme, että olimme saaneet valmiiksi Envineerin purjehdusaiheeseen sidotun strategian. Kyseessä oli kaksivaiheisen strategiakauden (2018 – 2023) ensimmäinen etappi. Tämän kevään aikana olemme suunnitelmien mukaisesti tarkastaneet suuntimaa ja jatkamme matkaamme toisella etapilla päivitetyn strategian, merikorttimme, turvin.

Matkamme ensimmäisellä etapilla oli menestys. Sen aikana opettelimme rutiineja ja toimimaan yhdessä – venekuntana. Täytimme kirkkaasti strategiakaudelle asettamamme liiketoiminnalliset tavoitteet, ja mikä tärkeintä, saimme valmiiksi ison joukon kehityshankkeita, joista valtaosaa kehitetään edelleen. Näitä olivat esimerkkeinä mainitakseni työ- ja asiakastyytyväisyyden järjestelmällinen mittaaminen sekä laatujärjestelmän käyttöönotto, jolle saimme myös RALA-hyväksynnän. Nyt kun olemme oppineet purjehtimaan yhdessä, meillä on hyvät edellytykset edetä ulapalle ja ottaa lisää tuulta purjeisiin!

Missio ja visio näyttävät suunnan

On mukavaa huomata, että olemme oikealla kurssilla. Samalla, jonka aluksi asetimme. Toiselle etapille olemme tarkastaneet erityisesti suuntimaa eli yrityksen visiota ja missiota. Visiomme on olla rohkeasti erilainen ympäristökonsultti. Haluamme muuttaa sitä, miten asiantuntijaliiketoimintaa tehdään ja olla asiakkaillemme aito kumppani. Lisäksi jatkamme toimintamme kehittämistä, jotta olisimme jatkossakin haluttu ja luotettu työnantaja sekä kumppani. Siksi missiomme mukaisesti haastamme jokaista venekuntamme jäsentä eli asiakasta, yhteistyökumppania ja työntekijää muuttumaan yhdessä. Rohkaisemme tekemään kestäviä valintoja ja osaamisemme avulla menestymme yhdessä.

Tähänastisen matkana aikana venettä on testattu ja se on todettu toimivaksi. Kölin muodostavat tutut arvot: laadukas tekeminen, läheisyys, välittäminen, nöyryys, joustavuus ja kurinalaisuus. Työkaverit, asiakkaat ja yhteistyökumppanit saavat veneen toimimaan. Suuri kiitos kurssissa pysymisestä kuuluukin teille kaikille. Tehdään yhdessä tästä toisestakin etapista ikimuistoinen matka!

Mukavaa kesää kaikille!

Niko Karjalainen
+358 50 3060 752
niko.karjalainen@envineer.fi

Lue seuraavaksi

Sosiaalisten vaikutusten arviointi

Flexensin Kokkolaan suunnittelema vihreän vedyn laitoshanke on mittaluokaltaan Suomen suurimpia

Töissä Envineerillä: Mira Kehusmaa