”Meille on kiva tulla töihin”

”Meille on kiva tulla töihin”

Ari Kolehmaisella on pitkä kokemus ympäristökonsultoinnin alalta. Hän on tehnyt töitä pilaantuneiden maiden parissa jo 20 vuoden ajan. ”Ala on kehittynyt jatkuvasti, mikä on ollut ilo huomata. Ennen kaivettiin kaikki epäilyttävä maaperästä pois. Nykyään mietitään enemmän, mikä on järkevin toimintatapa, kun herää epäilys pilaantuneesta maaperästä. Tämä maalaisjärki on tuonut lisää mielenkiintoa alaa kohtaan,” kuvailee Ari alan muutosta.

Monipuolista työtä hyvässä porukassa

Envineerillä Ari työskentelee johtavana asiantuntijana. Hän on myös yksi yrityksen perustajista. ”Ei tässä hirveästi ole samanlaisia työpäiviä ollut. Ympäri Suomen on ollut todella mielenkiintoisia ja monipuolisia projekteja,” kertoo Ari työskentelystään Envineerillä. ”Tässä kahden ja puolen vuoden aikana on tuntunut todella hyvältä työskennellä täällä. Porukassa on erittäin hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Meillä on monipuolisesti eri alojen osaajia, ja saamme tarvittaessa vaihdettua hyvin tietoa.”

Yksi Envineerillä työskentelyn eduista on Arin mukaan mahdollisuus osallistua moniin mielenkiintoisiin hankkeisiin, minkä ansiosta työntekijät voivat kehittää osaamistaan: ”Ketään ei lokeroida tiettyyn tehtävään, vaan jokainen pääsee monipuolisesti mukaan toimintaan. Lisäksi kannustamme osaamisen, tietotaidon sekä yrityksen omien toimintatapojen kehittämiseen.” Myös hyvän työilmapiirin ylläpitämistä arvostetaan. ”Olemme panostaneet siihen, että meille on kiva tulla töihin. Enemmän on ollut aamuja, jolloin ei harmita tulla töihin kuin niitä, jolloin harmittaisi,” Ari naurahtaa ja täydentää: ”Meillä muistutetaan myös, että elämä ei ole pelkkää työntekoa. Jotain pitää olla vastapainoksi. Itse rentoudun ja tuuletan päätä vapaa-ajalla ja mm. kalastuksen ja liikuntaharrastusten parissa.”

Yhteisvoimin eteenpäin

”Olemme yhtiönä vielä matkamme alkupäässä. Voisi sanoa, että olemme venematkamme ensimmäisellä etapilla matkalla siirtymässä seuraavalle etapille. Matkalla aaltoisuus ja olosuhteet saattavat vaihdella. Tärkeintä on muistaa, että matkalla ei ole pelkästään meidän porukkamme, vaan myös asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme. Yhdessä luovimme aallokossa ja ohjaamme venettä eteenpäin. Tämä näkyy esimerkiksi silloin, kun asiakkaalla on haaste ratkaistavana. Otamme sen vastaan, kuin se olisi oma ongelmamme,” Ari kuvailee Envineerin matkaa ja työkulttuuria. ”Se, että teemme asioita yhdessä kaikkien osapuolten kanssa, on meidän vahvuutemme.”

Lue seuraavaksi

Sosiaalisten vaikutusten arviointi

Flexensin Kokkolaan suunnittelema vihreän vedyn laitoshanke on mittaluokaltaan Suomen suurimpia

Töissä Envineerillä: Mira Kehusmaa