Kokemuksia kesätöistä

Opittujen asioiden soveltamista ja uusia taitoja

Kirjoittaja Janne Nissinen

Aloitin kesätyöt koulun ohella jo maaliskuun aikana. Jo perehdytyksen aikana pääsin saman tien käsiksi töihin. Koulun ja töiden yhdistäminen onnistui hyvin, vaikka poikkeustilanne antoi omat lisähaasteensa molemmille. Kesätöiden aikana olen saanut jatkuvasti lisää vastuuta, mikä on ollut positiivinen asia.

Toukokuusta alkaen olen päässyt tekemään paljon maastotöitä itsenäisesti. Tällaisena kesänä ne ovatkin erittäin tervetulleita. On ollut ilo, että olen saanut tutkia runsaasti pilaantuneita maita, sillä sitä ei oikein koulunpenkiltä pysty oppimaan. Olen myös päässyt kunnostamaan jo tutkittuja kohteita.

Mukavaa vastapainoa maastotöille ovat tuoneet kirjalliset työt ja erilaisten ohjelmien opettelu. Opittuja taitoja olen päässyt soveltamaan kesätöissäni monipuolisesti. Esimerkiksi erilaisissa suunnittelutehtävissä olen käyttänyt QGIS ja AutoCAD -ohjelmia, joista olen pitänyt erityisesti jo koulun aikana.

Kaikista työtehtävistä on muodostunut pikkuhiljaa kokonaisuus. Ymmärrän paremmin, miten projektityöskentely etenee ja miten projektit viedään kokonaisuutena läpi. Tähän mennessä kaikki työtehtäväni ovat tuntuneet mukavilta ja tarpeeksi haastavilta. Oppimisen myötä eteen on tullut myös uusia työtehtäviä ja haasteita, joita on ollut mukava ottaa vastaan. Uuden oppiminen on ollut ehkäpä mielekkäin asia kesätöissä, jos työyhteisöä ei lasketa mukaan 😉. Apua on ollut aina saatavilla, vaikka kaveri ei olekaan välttämättä vieressä. Iso kiitos työyhteisölle tuen tarjoamisesta, oli tilanne mikä vain!

Lue seuraavaksi

Vesistövaikutusten arvioinnit

Envineer Oy on ostanut Inno-CAD Oy:n liiketoiminnan

Sosiaalisten vaikutusten arviointi