Kokemuksia kesätöistä

Sopivasti vastuuta ja vapautta

Kirjoittaja Pyry Piiparinen

Aloitin kesätyöt toukokuun alussa. Kevään etäopiskelujakson jälkeen oli todella mukava päästä uusien haasteiden pariin. Itselle täysin uudenlainen työympäristö on vaatinut totuttelua, mutta omasta mielestä sopeutuminen on onnistunut hyvin. Vaikka aikaisempaa kokemusta tältä alalta minulle ei ole kertynyt, sain heti alussa muutamia itsenäisiä tehtäviä pienempien sivuhommien lisäksi.

Näytteenottoa, kartoituksia ja mittauksia

Maastossa olen päässyt käymään kiitettävästi. Olen ollut mukana muun muassa melumittauksessa, kaivokartoituksessa sekä maaperä-, pohjavesi- ja hajunäytteenotossa. Eli näytteitä olen päässyt ottamaan monipuolisesti. Maastossa olen yleensä ollut jonkun opastuksessa, mutta muutaman maastotehtävän olen saanut tehdä myös itsenäisesti.

Melumittaus on jäänyt mieleen hyvänä muistona, koska olin maastossa yksin ja kaikki oli oman tekemisen varassa. Myös hajunäytteenottoon liittyi mielenkiintoinen vaihe. Pääsin itse ”suunnittelemaan” ja rakentamaan kelluvaa näytteenottohuuvaa. Projektin lähtökohdat eivät olleet liian helppoja, mutta onnistuneen näytteenoton jälkeen fiilikset olivat mahtavat.

Ohjelmistot tutuksi

Toimistolla olen päässyt tietenkin raportoimaan kaikenlaista. Olen tehnyt karttamerkintöjä jo koulusta tutulla AutoCad-ohjelmistolla. Olen myös opetellut hieman Sankey -diagrammien tekemistä e!Sankey -ohjelmistolla.

Kaikki työtehtävät ovat olleet kiinnostavia ja niissä on päässyt oppimaan paljon. Vastuutakin on ollut sopivasti. Työyhteisö on ollut erittäin tukea antava, eikä koskaan ole tuntunut yksinäiseltä, vaikka osa vuorovaikutuksesta on tapahtunutkin etänä.

Lue seuraavaksi

Sosiaalisten vaikutusten arviointi

Flexensin Kokkolaan suunnittelema vihreän vedyn laitoshanke on mittaluokaltaan Suomen suurimpia

Töissä Envineerillä: Mira Kehusmaa