Harjoittelu Envineerillä

Vuoden 2021 ensimmäiset harjoittelijat aloittaneet – vielä ehtii hakea harjoittelupaikkaa kesäksi

Meillä on ollut ilo toivottaa tervetulleeksi vuoden 2021 ensimmäiset harjoittelijat Jaakko Routalaakso ja Hannu Jordan. Jaakko opiskelee kolmatta vuotta ympäristösuunnittelijaksi kestävän kehityksen koulutusohjelmassa, ja Hannun opiskelut ympäristötekniikassa ovat opinnäytetyötä vaille valmiit.

Tammikuussa harjoittelijoina aloittaneet Hannu Jordan ja Jaakko Routalaakso.

Sekä Hannu että Jaakko ovat aloittaneet harjoittelunsa tammikuun aikana. Molemmat arvostavat, kun heidät on otettu hyvin vastaan ja että he ovat päässeet nopeasti tekemään oikeita työtehtäviä. ”Työt ovat lähteneet todella hyvin liikkeelle. Heti pääsin kentälle tositoimiin”, Hannu kuvailee töiden aloitusta. ”Tässä on ollut pari todella kehittävää viikkoa takana, kun on päässyt oppimaan uusia asioita ja työmenetelmiä asiantuntijan mukana, myös kenttähommissa”, Jaakko täydentää.

Harjoittelun aikana Hannu ja Jaakko toivovat oppivansa alasta ja työtehtävistä laaja-alaisesti. ”Tiedonjano on valtava ja haluaisin oppia kaikkea uutta ympäristöalan työtehtävistä. Toivon pian pääseväni tutustumaan laajemmin tähän työyhteisöön,” Jaakko kertoo odotuksistaan. Lisäksi Hannu odottaa, että pääsisi harjoittelun aikana tutustumaan alan eri mahdollisuuksiin. ”Olisi mukava päästä tekemään ja näkemään erilaisia asioita, jotta oppisi, millaisia työtehtäviä haluaisi tulevaisuudessa tehdä”, Hannu kertoo. Hänen suunnitelmissaan on tehdä harjoittelun aikana myös opinnäytetyö.

Kun Jaakko etsi harjoittelupaikkaa, hänestä houkuttelevinta Envineerin kohdalla oli yrityksestä välittynyt kuva ammattitaitoisesta, nykyaikaisesta ja kotoisasta työpaikasta, jossa hyvä tekemisen meininki ja joka on edelläkävijä alallaan. ”Minusta tuntui, että haluaisin kuulua joukkoon ja olla yksi heistä. Heidän viestinnästään välittynyt ensivaikutelma on vastannut todellisuutta, ja yleiskuva on parantunut päivä päivältä”, hän kuvailee Envineeriä yrityksenä. ”Vaikutelma on ollut hyvä”, Hannu komppaa ja lisää: ”Täällä on myös hyvä työilmapiiri.”

Haku kesän harjoittelupaikkoihin

Vaikka Hannu ja Jaakko ovat opintojensa loppuvaiheessa, aiempina vuosina myös moni opinnoissaan alku- tai keskivaiheilla oleva opiskelija on suorittanut harjoittelun meillä Envineerillä. ”Karttuneesta osaamisesta koulun penkiltä tai aiemmista töistä ei ole haittaa, mutta ensisijaisesti etsimme hyvän asenteen omaavia tulevia asiantuntijoita Tavallisesti harjoittelijamme ovat korkeakouluopiskelijoita muun muassa ympäristötekniikan ja luonnontieteiden aloilta”, vanhempi asiantuntijamme Aku Tuppurainen kertoo.

Vielä ei ole liian myöhäistä laittaa harjoitteluhakemusta Envineerille. ”Meille on tullut runsaasti mielenkiintoisia harjoitteluhakemuksia ja otamme niitä mielellämme edelleen vastaan”, Aku kannustaa ja jatkaa: ”Envineerin toimistopaikkakunnista Tampereella ja Jyväskylässä on vielä harjoittelumahdollisuuksia. Kuopion, Kokkolan ja Oulun osalta harjoittelukiintiö on tälle vuodelle jo täynnä. Tilanne voi toki muuttua vielä talven ja kevään mittaan ja tarvittaessa myös kyseisten toimistojen tilannetta arvioidaan uudelleen.”

Harjoitteluhakemuksen voi laittaa avoimen hakemuksen muodossa tästä.

Lue seuraavaksi

Sosiaalisten vaikutusten arviointi

Flexensin Kokkolaan suunnittelema vihreän vedyn laitoshanke on mittaluokaltaan Suomen suurimpia

Töissä Envineerillä: Mira Kehusmaa