Rakentaminen voi olla yhtä aikaa niin tehokasta, laadukasta kuin hyvähenkistäkin
Mitä arvoa ulkopuolisen kumppanin käyttäminen rakennusprojektiin tuo? Lisää kuluja projektille, pullaa työmaakopin pöydälle vai takuun siitä, että hanke toteutuu aikataulussa, ja laadusta tinkimättä? Mitä kaikkea rakennuttamispalvelut mahtavat pitää sisällään?
Apua rakentamisen eri vaiheisiin
Mikä on kun ei taidot riitä? Aina ei löydy omasta takaa osaamista rakennustöiden valvontaan tai projektien suunnitteluun. Tai sitten ei vain yksinkertaisesti aika riitä kaikkeen siihen, mitä urakka vaatii. Rakennushankkeet vievät usein paljon työaikaa kaiken päivittäisen liiketoiminnan pyörittämisen päälle, ja projekteihin sisältyy monia liikkuvia tekijöitä.
Ulkopuolisen kumppanin käyttäminen mahdollistaa sen, että rakennusprojekti saadaan vietyä maaliin siten kuin alun perin suunniteltiin, eikä budjetti veny – erityisesti niissä tapauksissa, kun oma aika tai osaaminen ei riitä.
Millaisissa hankkeissa me voimme auttaa? Rakennuttamispalveluistamme löydät apukäsipareja tarpeesi mukaan – oli kyse sitten tarjouspyyntöjen ja urakka-asiakirjojen laatimisesta, työmaavalvonnasta tai suunnittelusta. Meiltä löytyy osaamista ja kokemusta erityisesti ympäristö- ja maarakennusteknisten rakennusprojektien suunnittelusta ja valvonnasta. Rakennusprojektit voivat olla esimerkiksi kaatopaikkarakenteita, erilaisia altaita, käsittelykenttiä, kaivosten ympäristörakenteita tai kaava-alueita.
Rakennuttamispalveluidemme tavoitteena on asiakkaan teknisen ja taloudellisen edun valvonta – eli sen varmistaminen, että haluttu tekninen rakenne saadaan tehtyä mahdollisimman kustannustehokkaasti ja laadukkaasti. Voittava strategia tämän toteuttamiseksi on laadukas suunnittelu, tarkat sopimukset ja hyvä valvonta.
Rakennuttamispalvelumme tarjoavat apua muun muassa:
– Rakennuttamiseen
– Työmaavalvontaan
– Suunnitteluun
– Urakka-asiakirjojen laatimiseen
– Luvitukseen
– Lisäksi meiltä löytyy turvallisuuskoordinaattorikoulutuksen käyneitä asiantuntijoita
Pyritään siihen, että kaikki projektin osapuolet soutavat samaan suuntaan
Usein rakennusprojekteissa saattaa olla haasteena yhteisen ymmärryksen löytyminen tilaajan ja urakoitsijan välillä: Mitä sopimukseen kuuluu? Miten kauan projektin loppuun vieminen kestää? Entä, jos urakoitsija tekeekin jotain extraa, mitä se maksaa?
Me pyrimme toimimaan siten, että kaikki mahdolliset haasteet ja ristiriidat sopimuksissa vältetään. Periaatteemme on, että rakentamisen tulee olla yhtä lailla hyvää niin laadultaan kuin hengeltäänkin. Rakennusprojektit sujuvat jouhevasti, ja ovat kaikkien kannalta reiluja, kun kaikki projektiin osallistuvat soutavat samaan suuntaan. Tämän mahdollistavat selkeästi tehdyt urakka-asiakirjat, jolloin ristiriitoja ei pääse syntymään, vaan kaikesta on sovittu jo etukäteen. Huolehdimme, että tilaaja saa haluamansa rakenteen sovittuun hintaan ja urakoitsija saa sovitun maksun ajallaan. Mikäli rakentamisen aikana ilmenee yllätyksiä, sovitaan asiat saman tien.
Turvallisuuskoordinaattorin nimeäminen rakennushankkeelle on lakisääteinen velvoite
Sekä valtioneuvoston asetus että työturvallisuuslaki määräävät, että rakennuttajan on nimettävä jokaiseen rakennushankkeeseen hankkeen vaativuutta vastaava pätevä turvallisuuskoordinaattori. Turvallisuuskoordinaattorin kontolla on pitää huoli, että työturvallisuutta koskevista asioista rakennustyömailla on huolehdittu. Mikäli tällaista osaamista ei löydy omasta takaa, on meillä tarjota pestiin turvallisuuskoordinaattorikoulutuksen käyneitä asiantuntijoita.
Tuntuuko, että rakennusprojektisi seilaa ilman määränpäätä? Ei hätää – meiltä saat apuja! Lue lisää palveluistamme tai soita suoraan – oikean numeron löydät täältä.