Envineerin strategiatyö valmis

Envineerin strategia valmistui

Kirjoittaja Niko Karjalainen

 

Syksy 2017 meni vauhdilla yrityksen toimintaa käynnistäessä ja kaikki keskittyminen oli ydinliiketoimintojen ripeässä ylösajossa. Vuoden 2018 alussa yhtiön hallitus totesi yrityksen perusliiketoiminnan olevan kunnossa, ja että on aika katsoa tulevia seuraavia askeleita. Hallitus antoi tehtäväkseni luoda Envineer Oy:lle strategian, joka tuli saada valmiiksi vuoden toisen neljänneksen aikana. Yrityksen strategian luominen oli erittäin motivoiva haaste ja olin valmistautunut siihen jo vuoden 2017 lopulla. Keräsin yrityksen perustajilta ajatuksia siitä mitä arvoja yrityksemme haluttiin edustavan ja minne yrityksemme haluttiin olevan matkalla. Envineer Oy:n purjehdusteemaan visualisoitu strategia ”People. Onboard. With trust.” valmistui tavoiteaikataulussa ja strategia esiteltiin koko henkilöstölle kesäkuussa luonnonkauniin Etelä-Konneveden kansallispuiston maisemissa.

Envineerin strategia kulminoituu ihmisiin. Kaikki työ ja erityisesti asiantuntijatyö perustuu täysin ihmisten osaamiseen ja heidän työpanokseensa. Jotta osaamisesta ja työpanoksesta saadaan paras mahdollinen irti, on välttämätöntä, että kaikki työn ympärillä olevat ihmiset toimivat toisiinsa luottaen, ovat niin sanotusti samassa veneessä. En tarkoita tällä pelkästään yrityksemme henkilöstöä vaan myös asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme sekä muita mahdollisia sidosryhmiä. Envineerin visiona ja missiona on olla paras toimija alalla, ja muuttaa sitä, miten ympäristökonsultointia tehdään. Silti kyse on matkasta, ei ainoastaan päämäärästä. Yrityksemme arvomaailmassa korostuvat laadukas tekeminen, läheisyys, välittäminen, nöyryys, joustavuus sekä kurinalaisuus.

Strategiaamme voidaan havainnollistaa hyvin purjehtimisen kautta. Yritys on kuin veneen runko laitteineen. Kölissä painavat yrityksemme arvot, jotka pitävät veneen aina pystyssä. Missiomme ja visiomme ovat veneen suuntapiste kauempana horisontissa, jota kohdin ohjaamme venettä. Purjeet ovat yrityksemme ydinliiketoiminnan työkalut, kuten myynti ja projektityö. Ne määritellevät veneen eteenpäin vievän nopeuden. Sää on kuin markkina- ja kilpailutilanne. Säähän emme voi vaikuttaa, mutta siihen voimme varautua sekä sopeutua. Kippari on ruorissa kaksin käsin ja navigoi mittareiden antaman informaation varassa. Ihmiset samassa veneessä, saavat veneen purjehtimaan vauhdilla välttäen tyvenet ja karikot.

Strategiajaksomme on kaksivaiheinen. Ensimmäisellä, jo menossa olevalla etapilla opetellaan erityisesti rutiinit sekä toimimaan yhdessä. Seuraavalla, vuonna 2020 käynnistyvällä etapilla on tarkoituksemme kehittyä voimakkaasti ja lisätä nopeutta. Tällä ”maailmanympärysmatkallamme” on vielä lukemattomia etappeja edessä.

Kirkkovenesoutu

Itse kokeneena veneilijänä tiedän, mitä sanonta ”olla samassa veneessä” todella tarkoittaa. Ensimmäisen etapin aikana opitaan tuntemaan koko venekunta: niin kollegat, asiakkaat kuin yhteistyökumppanit. Kaikki ilot ja vastoinkäymiset koetaan yhdessä, yhtenä venekuntana.

Veneilyteemaa pääsimme harjoittelemaan strategiajulkistuksen jälkeen koko henkilöstön voimin. Tarkkasilmäisimmät pystyivät kevyen hikoilun lomassa hahmottamaan Hankaveden kallion seinässä Rautalammin kuuluisan ”tikku-ukkon”!

Hyvien veneilyilmojen jatkumista toivoen,

Niko Karjalainen
toimitusjohtaja, Envineer Oy

Lue seuraavaksi

Sosiaalisten vaikutusten arviointi

Flexensin Kokkolaan suunnittelema vihreän vedyn laitoshanke on mittaluokaltaan Suomen suurimpia

Töissä Envineerillä: Mira Kehusmaa