Esittelyssä: Janne Nuutinen

Esittelyssä: Janne Nuutinen

”Homma skaalautuu moneksi”, Janne toteaa, kun ollaan käyty läpi hänen työhistoriaansa. Ympäristöasiantuntijan ura alkoi vuonna 2002, kun Kuopion yliopiston työntekijöitä kokoontui ja perustivat Savon Ympäristömittaukset Osuuskunta-yhtiön. ”Taisi joku tosin olla ilmatieteenlaitokselta, sellainen sähly- ja kaveriporukkahan se taisi olla”, Nuutinen hetken mietittyään korjaa.

Homma lähti kuitenkin hiljalleen kehittymään ja yrityksellä oli kaksi osakasta töissä ja muut osakkaat toimivat sivutoimisesti asiantuntijoina omilla osaamisaloillaan. Vuoden 2005 lopulla yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi ja ensimmäiset työntekijät palkattiin.

”Siinä kasvettiin ja opeteltiin yrityksen kanssa. Haasteita riitti ja intoakin, mutta välillä on hyvä miettiä muuta”, Janne toteaa, ja jatkaa että isoon organisaatioon liittyminen kiinnosti heti alussa. Symon mittaus- ja tutkimuspalvelut myytiin isolle kansainväliselle toimijalle vuonna 2013 ja palveluiden mukana siirtyivät myös asiantuntijat.

”Kansainvälisessä yhtiössä oli yli 10 000 työntekijää ja osuuskunnassa meitä oli alussa kaksi, eiköhän siihen väliin mahdu melkein kaikki konsultti- tai asiantuntijatoimistot. Homma skaalautuu moneksi”

Paluu yrittäjäksi
Nyt, lokakuun 12. päivänä, Janne on ollut kuukauden osakkaana Envineer Oy:ssä. Yritys on noin kuukauden vanhempi, mutta yhtiökumppanit ovat tuttuja jo vuosien ajalta. ”Yrittäminen ja uuden rakentaminen kiinnostaa aina, joten yrittäjän viitan ottaminen ei mietityttänyt, tällä porukalla jopa innosti.”

Envineerissä Janne jatkaa ilmanlaatu- ja meluasiantuntijan tehtäviä, joista hänellä on vankka kokemus. ”On tullut käytyä monella tehtaalla mittailemassa päästöjä piipuista ja putkista, sekä sen jälkeen mallinnettua miten kaasut leviävät ilmakehään. Jatkossa on tarkoitus tehdä enemmän näiden asioiden yhdistämistä päästöjen hallinnan saralla.”

”Onhan se sellainen yllättävä äänimies”, toimitusjohtaja Niko Karjalainen toteaa, ja jatkaa: ”on mahtavaa saada Jannen kaliiberin omaava erityisosaaja tämän huipputiimin jatkoksi. Jannen osaamisen ohella on parasta saada lisää savolaisuutta johtoryhmätyöskentelyyn (naurua).”

”Ajatuksia ja ideoita olisi paljonkin, nyt panostetaan täysillä asiakkaille tiedottamiseen ja projektien haalimiseen, jotta voidaan suunnitella tulevaisuutta”, Janne toteaa lopuksi.

Kuka
Nimi: Janne Nuutinen

Tekee: Ilmanlaadun mittauksia ja mallinnuksia. Toimii myös ulkoisena asiantuntijana yhteistyöyrityksissä.

Ura:

Kuopion yliopisto, tutkimusavustaja 2000-2002.
Savon Ympäristömittaukset Osuuskunta, toimitusjohtaja, asiantuntija, 2002-2005.
Symo Oy, toimitusjohtaja, asiantuntija 2005-2013.
Ramboll Finland Oy, projektipäällikkö, laatuvastaava 2013-2015. Ryhmäpäällikkö 2016-2017.
Perhe: Vaimo sekä tytöt 6 ja 8 vuotta

Harrastukset: Luonnossa liikkuminen, koira, lentopallo

Jannen top-2

Nyt on aika! Tulevaisuutta ei voi säästää.
Työ vie arjen! Työn on oltava uhrauksen arvoinen.

Lue seuraavaksi

Sosiaalisten vaikutusten arviointi

Flexensin Kokkolaan suunnittelema vihreän vedyn laitoshanke on mittaluokaltaan Suomen suurimpia

Töissä Envineerillä: Mira Kehusmaa