Yhteistyössä kohti puhtaamman energian tulevaisuutta

Hycamite on valinnut Envineerin ympäristökonsultiksi vedyntuotannon teollisen pilottilaitoksen rakentamisessa Kokkola Industrial Parkiin. Rakennustöiden on tarkoitus alkaa ensi vuonna. Pilottilaitoksessa Hycamite testaa tehdastuotannossa uutta vedynvalmistusteknologiaansa. Envineer vastaa Hycamiten pilottilaitoksen koetoimintalupahakemuksen tekemisestä, ympäristötarkasteluista ja ympäristövaikutusten arvioinnista sekä ympäristösertifiointityön aloittamisesta.

”Valitsimme Envineerin, koska heidän asiantuntijansa ovat vahvoja ympäristösuunnittelun osaajia. Heidän osaamisensa tärkeys korostuu kaltaisellemme yritykselle, joka haluaa kasvaa nopeasti ja samalla koko ajan toimia ympäristön kannalta kestävästi”, sanoo Hycamiten toimitusjohtaja Laura Rahikka.

”Meillä on yhteinen tavoite löytää ympäristön kannalta kestävimmät ratkaisut. On hienoa, että voimme tarjota heille laaja-alaisesti ympäristökonsultoinnin palveluja hankkeen eri vaiheisiin. Olemme enemmän kuin innoissamme päästessämme Hycamiten kumppaniksi matkalle kohti puhtaamman energian tulevaisuutta”, Toni Uusimäki Envineeriltä kertoo.

Hycamite on suomalaisomisteinen vedynvalmistusteknologiaa kehittävä yritys. Hycamite valmistaa maa- ja biokaasun metaanimolekyylejä pilkkomalla vedyn lisäksi puhdasta, teollisuuskäyttöön sopivaa hiiltä. Hycamiten tuottamaa vetyä voidaan käyttää muun muassa päästöttömään energian tuotantoon sekä erilaisiin teollisuusprosesseihin.

Vedyn poltosta ei synny kasvihuonekaasupäästöjä vaan ainoastaan puhdasta vesihöyryä. Vetyä voidaan käyttää niin energianlähteenä tasapainottamaan tuulivoimalla tuotettavan sähkön määrän vaihteluita kuin myös esimerkiksi kemianteollisuuden raaka-aineena. Siitä voidaan myös valmistaa synteettisiä polttoaineita, joilla voidaan korvata esimerkiksi öljystä tehty lentopetroli, diesel ja bensiini.

 

Lisätietoja:

Laura Rahikka
Toimitusjohtaja, Hycamite TCD Technologies Oy
+ 358 40 723 6101
laura.rahikka@hycamite.com
www.hycamite.com

Toni Uusimäki
Johtava asiantuntija, Envineer Oy
+358 40 1878 408
toni.uusimaki@envineer.fi
www.envineer.fi

Ajankohtaista

Vesistövaikutusten arvioinnit

Envineer Oy on ostanut Inno-CAD Oy:n liiketoiminnan

Sosiaalisten vaikutusten arviointi