Kokemuksia kesätöistä

Karttoja, raportteja ja maastotöitä

Kirjoittaja André Kinnari

Kesätyöt aloitin kesäkuun alussa. Ensimmäiset viikot kuluivat pitkälti uusien asioiden opettelussa ja käännöstöitä tehden. Heti alussa pääsin opettelemaan monipuolisesti eri maastotöiden työvaiheita ja työskentelytapoja. Jo toisella viikolla sain yllättyä, kuinka mutkikkaita pilaantuneiden maa-ainesten maastotyöt voivat olla sekä, kuinka paljon osaamista, päättäväisyyttä, sosiaalisia taitoja ja nopeaa reagointia nämä vaativat.

Kesän kuluessa työtehtävät ja vastuu ovat kasvaneet huomattavasti. Olen ollut yhä enemmän ja enemmän erilaisissa projekteissa mukana. Ilokseni olen saanut käyttää paljon jo koulussa opittuja taitoja karttojen teossa. Envineerillä käytettävä QGIS-karttaohjelma on tullut kesän mittaa hyvin tutuksi. Maastotöitä olen saanut tehdä pilaantuneiden maa-ainesten lisäksi pintavesi-, pohjavesi- sekä melumittausten muodossa, niin itsenäisesti kuin yhdessä itseäni kokeneempien kollegoiden kanssa.

 

Mieluisien työtehtävien lisäksi kesästä jää mieleen mukavat ja osaavat työkaverit sekä se lämmin ilmapiiri, josta sain päivittäin toimistolla ollessani nauttia. Näin kesätöiden loppuvaiheessa ei voi kuin vain todeta sen saman lauseen, jonka voi kuulla lähes joka suomalaisen suusta aina kesän lopussa: “Kylläpä meni kesä nopeasti.”

Lue seuraavaksi

Sosiaalisten vaikutusten arviointi

Flexensin Kokkolaan suunnittelema vihreän vedyn laitoshanke on mittaluokaltaan Suomen suurimpia

Töissä Envineerillä: Mira Kehusmaa