Kesätöissä Envineerillä

Tänä kesänä meillä on ollut kesätyöntekijöinä tulevaisuuden ympäristötekniikan huippuosaajat Saara Korhonen, Lotta Toivanen ja Jere Leskinen. Lotta ja Jere opiskelevat viimeistä vuotta Savon ammattikorkeakoulussa Savoniassa ympäristötekniikan insinööriksi, ja Saara ja valmistuu vuoden päästä ympäristötekniikan diplomi-insinööriksi Oulun yliopistosta.

Lotalle ja Jerelle Envineer tuli tutuksi koulun kautta. ”Koululta tuli sähköposti, jossa kerrottiin Envineerin tarvitsevan työntekijää Kuopioon. Pistin hakemuksen menemään ja sitä kautta pääsin kesätöihin”, Jere kuvailee kesätyöpaikan hakemista. Lotta kuuli Envineeristä ensimmäisen kerran eräällä kurssilla. ”Opettaja mainitsi Envineerin kurssilla ja päätin kokeilla, jos heiltä löytyisi jotain lopputyönaihetta”, Lotta kertoo. Saara taas sai kaveriltaan vinkin, että kannattaisi hakea Envineerille kesätöihin. ”Kävin katsomassa Envineerin kotisivuja ja yritys vaikutti mielenkiintoiselle ja tehtäväkenttä monipuoliselle”, Saara kuvailee tutustumistaan Envineeriin.

Työtehtäviä laidasta laitaan
Niin Lotta, Saara kuin Jerekin on päässyt mukaan erilaisiin projekteihin – aina kenttätöistä suunnitteluun ja lupahakemuksiin. ”Olen esimerkiksi päässyt avustamaan ympäristölupahakemuksissa, tehnyt alustavia suunnittelutehtäviä, ollut ottamassa näytteitä maastossa sekä päässyt tekemään pari hommaa itsenäisesti alusta loppuun”, Saara kertoo työtehtävistään. ”Parasta on ollut, kun sai ensimmäiset itsenäiset projektit, joissa sai olla alusta asti mukana”, Jere muistelee parasta kokemustaan kesän ajalta. Lotan ja Jeren opinnäytetöiden tekeminen on myös onnistuttu sitomaan suoraan työtehtäviin.

Helposti lähestyttävät työkaverit ja kannustava ilmapiiri
Erityisesti yrityksen ilmapiiri saa kiitosta Lotalta, Saaralta ja Jereltä. ”On tosi kiva, kun koko firma on tiivis ja tunnen hyvin kaikki työkaverit. Parasta on, että esimies on helposti lähestyttävä. Voisi kuvitella, että isommassa firmassa ei pääsisi juttelemaan tai kysymään ehkä vähän hölmöjäkin kysymyksiä ylimmältä pomolta”, Lotta kuvailee Envineerin ilmapiiriä. Myös Saaralla on samanlaisia kokemuksia: ”Työkaverit ovat mukavia ja oli tosi helppoa päästä mukaan porukkaan. Jos tulee joku ongelma, niin tuntuu, että halutaan neuvoa eikä jätetä oman onnensa nojaan.”,”Tämä on ollut erittäin hyvä paikka työskennellä. Työporukka on mukava ja työyhteisö kannustava”, Jere jatkaa.

Myös me Envineerillä koemme, että olemme olleet etuoikeutettuja, kun olemme saaneet osaavia, lupaavia ja lähes valmiita ympäristökonsultteja meille kesätöihin. Onnea Lotta, Saara ja Jere opintoihin!

Lue seuraavaksi

Sosiaalisten vaikutusten arviointi

Flexensin Kokkolaan suunnittelema vihreän vedyn laitoshanke on mittaluokaltaan Suomen suurimpia

Töissä Envineerillä: Mira Kehusmaa