Tervetuloa veneeseen, Matias!

Ylöjärveltä maailmalle ponnistanut Matias liittyi Envineerin oransseihin viime syksynä harjoittelijan roolissa opinnäytetyön tekoa ja töitä yhdistäen. Ympäristö- ja luonnonvaraekonomiaa Helsingin yliopistossa opiskelleen Matiaksen tausta on mielenkiintoinen yhdistelmä taloutta ja ympäristöä: opinnot muodostuvat taloustieteen osa-alueesta, joka tutkii taloudellisen toiminnan vaikutuksia yhteiskunnan ja ympäristön välisiin vuorovaikutussuhteisiin, luonnonvarojen käyttöön ja luonnonsuojeluun. Matiaksen mukaan ”tarkoituksena on taloustieteen keinoin löytää ratkaisuja ja työkaluja, joilla pääsemme kohti kestävämpää tulevaisuutta.”

Korkeakouluharjoittelu vaihtui asiantuntijan rooliin kuluvan kevään aikana, kun saimme Matiaksen osaksi vakiokalustoa. Matiaksen työtehtävät Envineerillä ovat olleet monipuolisia. Hän on tuonut oman asiantuntijuutensa esimerkiksi YVA-hankkeisiin, ympäristönäytteenottoon ja hiilijalanjälkilaskentoihin. ”Matiaksen asiantuntijuus laajentaa palveluntarjontaa ja osaamispohjaamme, kun tulevaisuudessa vastuullisuusteema nousee entistä merkittävämmäksi” kertoo Envineerin toimitusjohtaja Niko.

Matiaksen esihenkilö Kalle kuvailee Matiasta haasteita ja työtä pelkäämättömäksi nuoreksi osaajaksi: ”Hänen halunsa oppia kaikkea uutta on kova. Matias on kiinnostunut alasta myös laajemmin, mikä auttaa ymmärtämään isot kokonaisuudet yksityiskohtien taustalla. Ja ennen kaikkea Matias on todella mukava ja hyvä tyyppi.” Matiaksen kanssa paljon yhteistyötä tehnyt kollega Teija kertoo olevan ”ilo tehdä töitä noin fiksun työkaverin kanssa”.

Matiaksen mukaan ensivaikutelma, ja erityisen positiviinen asia Envineerillä on se, ettei talossa ole käytännössä hierarkiaa. ”Mun mielestä Envineerissä on hienoa se, että arvostus tulee osaamisen kautta, ei tittelin. Ja myös se, että tyhmiltäkin tuntuvia kysymyksiä saa kysyä, ja työkaverit ymmärtävät tosi hyvin sen, että tulen taloon todella erilaisella taustalla kuin moni muu.”

Tervetuloa veneeseen, Matias!

Matias Mutila
matias.mutila@envineer.fi
+358 40 3541 820

Lue seuraavaksi