Kokemuksia kesätöistä

Tuhansia kilometrejä ja päivittäisiä oppikokemuksia

Kirjoittaja Mikko Saviranta

Aloitin kesätyöt toukokuussa välittömästi valmistumisen jälkeen. Kesätyöt lähtivät vauhdikkaasti käyntiin maastotöiden merkeissä, sillä jo ensimmäisellä viikolla auton kilometrimittariin napsahti rapiat 1600 kilometriä. Kesätöiden jatkuessa vastuu on kasvanut, jonka seurauksena työskentelystä on tullut entistä itsenäisempää niin luontokartoitusten kuin muidenkin työtehtävien osalta.

Työtehtävät ovat olleet hyvin moninaisia läpi kesän. Tähän mennessä olen osallistunut luontotyyppi- ja kasvillisuusselvityksiin, direktiivilajien kartoituksiin, YVA-selostusten laadintaan, melu- ja päästömittauksiin sekä päässyt toteuttamaan alueellisia analyyseja paikkatietojärjestelmien parissa.

Jokainen projekti on ollut oppikokemus

Erityisesti olen pitänyt työn vaihtelevuudesta ja maastotöistä. Projektit ja hankkeet vaativat hyvin monitahoista osaamista ja yksikään päivä ei ole ollut samankaltainen edellisen kanssa, mikä on asettanut tervettä kehittämispainetta ja uuden opettelua päivittäin. Jokaisesta hankkeesta ja projektista löytyy näkökulmia ja asioita, joita en olisi osannut ajatellakaan ilman Envineerin ammattitaitoisia ja osaavia asiantuntijoita. Lisäksi maastotöissä yllättävät tilanteet ja luonnon arvaamattomuus ilahduttavat ja tuovat oman positiivisen lisänsä.

Työyhteisö on ollut todellakin ainutlaatuinen. Tiivis ja avulias työyhteisö, jossa ensimmäisestä päivästä lähtien tuntee olevansa osa työyhteisöä, on osaltaan mahdollistanut ainutlaatuisen kesätyökokemuksen. Paljon kiitoksia Envineerille hyvin alkaneesta kesästä! Innolla odotan, mitä loppuaika kesätöistä tulee pitämään sisällään. Varsinkin, kun lepakkokartoitusten määrä kasvaa elokuussa ja pääsen koluamaan louhikoita ja hylättyjä rakennuksia Indiana Jonesin tyyliin lepakkoyhdyskuntien toivossa.

 

 

Lue seuraavaksi

Sosiaalisten vaikutusten arviointi

Flexensin Kokkolaan suunnittelema vihreän vedyn laitoshanke on mittaluokaltaan Suomen suurimpia

Töissä Envineerillä: Mira Kehusmaa