Kesätyöntekijät tutuiksi, osa 1/2

Tervetuloa kesätöihin Janne, Anssi ja Pyry!

Tänä keväänä meillä on ollut ilo saada avuksi kesänkiireisiin viisi kesätyöntekijää. Miten kesätyöt ovat lähteneet liikkeelle ja mitä odotuksia heillä on kesätöiden suhteen? Tässä pääset tutustumaan Kuopiossa ja Jyväskylässä työskenteleviin Janneen, Anssiin ja Pyryyn. Oulun ja Kokkolan kesätyöntekijöiden esittelyt tulossa kesäkuussa.

 

Janne Nissinen / Kuopio

Opiskelen tällä hetkellä ympäristötekniikan insinööriksi Savonialla, jossa kolmas vuosi päättyi juuri. Tavoitteenani on valmistua ensi jouluna. Hain Envineerille kesätöihin, koska yritys vaikutti ammattitaitoiselta ja viihtyvältä paikalta tehdä töitä. Olen seurannut Envineerin kasvua ensimmäisestä opiskeluvuodesta alkaen, ja kehitystä on ollut mielenkiintoista seurata koulunpenkiltä. Envineerissä kiinnosti monialaisuus sekä mahdollisuudet kehittyä tulevaan ammattiin. Aloitin maaliskuun alussa perehtymisen tuntityöläisenä ja nyt toukokuun alusta astuin laivaan täydellä työajalla. Odotan kesätöiltä mielenkiintoisia työtehtäviä, uusia tuttavuuksia, paljon oppia ja auringonpaistetta.

 

Anssi Sohlman / Kuopio

Opiskelen ympäristötiedettä Itä-Suomen yliopistossa kandidaattiopintojen loppuvaiheessa. Hain kesätöihin Envineerille, koska yritys työskentelee itseäni kiinnostavien aiheiden parissa. Aloitin toukokuun alussa. Työilmapiiri on ollut erinomainen ja perehdytyksestä on huolehdittu asianmukaisesti. Olen jo päässyt tekemään melumittauksia ja niiden raportointia sekä tutustunut vesien mallintamiseen. Odotan pääseväni kesän aikana kehittämään osaamistani ja osallistumaan monipuolisesti erilaisiin projekteihin.

 

Pyry Piiparinen / Jyväskylä

Opiskelen energia- ja ympäristötekniikkaa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Syksyllä starttaa toinen vuosi. Kesätöitä miettiessäni lähdin kartoittamaan vaihtoehtoja erityisesti ympäristötekniikan puolelta. Envineerissä kiinnosti erityisesti sen monipuolinen asiantuntijuus ja positiivinen ilmapiiri, joka välittyy jo kotisivuilta. Envineer vaikutti täydelliseltä ympäristöltä lähteä kehittämään omaa osaamista ja tutustumaan paremmin ympäristökonsultointiin. Aloitin kesätyöni toukokuun alussa. Kesätyöt ovat lähteneet erittäin hyvin liikkeelle. Olen päässyt muun muassa tekemään jo muutamaa melumittaussuunnitelmaa, jotka pääsen myöhemmin toteuttamaan kentällä. Apuna tietenkin huippuammattilaisia, joten vaikka ennen töiden alkua ajatus vastaavasta olisi tuntunut hullulta, niin nyt on tuntunut mahtavalta työskennellä vastaavien hommien parissa. Olen myös ollut mukana kentällä pintavesinäytteenotossa ja kaivokartoituksessa. Lisää kenttätehtäviä onkin jo kalenterissa tiedossa. Odotan vauhdikasta ja tiedontäyteistä kesää.

 

Tutustu myös Andréhen ja Mikkoon

Lue seuraavaksi

Vesistövaikutusten arvioinnit

Envineer Oy on ostanut Inno-CAD Oy:n liiketoiminnan

Sosiaalisten vaikutusten arviointi