Töissä Envineerillä

Mira Kehusmaa

Meillä työskentelee ympäristöasiantuntijoita monipuolisilla osaamistaustoilla. Tällä kertaa päästetään parrasvaloihin Mira, jonka työpöydälle päätyvät ympäristölupa- ja YVA-projektit. Vaan kuinka Mira on päätynyt alalle ja millaisia mielikuvia sana “ympäristötekniikka” herätti ennen opiskeluja?

 

Moikka Mira! Kerrotko alkuun hieman itsestäsi: kuka olet ja mitä teet Envineerillä?

– Olen Mira Kehusmaa ja työskentelen Envineerillä pääasiassa YVA-projektien ja ympäristölupahakemusten parissa. Myös paikkatietotyöt kuuluvat työnkuvaani ja liittyvät olennaisesti ympäristövaikutusten arviointeihin ja ympäristölupahakemusten laatimiseen. Näiden lisäksi teen erinäisiä raportointeja ja YVA-projekteissa toimin projektikoordinaattorina. Tässä roolissa toimin yrityksemme sisäisenä linkkinä eri asiantuntijoiden ja osioiden välillä.

 

Millaisia työtehtäviä näihin projekteihin liittyy?

– Tällä hetkellä suuri osa työajasta kuluu juuri YVA-projektien koordinointiin. Työ sisältää melko paljon kirjoittamista, lukemista ja paikkatietoihin liittyviä asioita; teen esimerkiksi karttoja QGIS-karttaohjelmalla.

 

Millaisella taustalla päädyit ympäristökonsultoinnin ihmeelliseen maailmaan?

– Opiskelin Oulun yliopistossa ympäristötekniikan diplomi-insinööriksi ja olin opiskeluaikana kesätöissä terästehtaalla ympäristö- ja turvallisuuspuolella. Opintojen loppuvaiheessa kävin töissä kaivoksella ja kirjoitin sinne myös lopputyöni. Hain lopputyöpaikkaa myös Envineeriltä, mutta silloin ei vielä tärpännyt.

Opiskeluaikana kiinnostuin Envineeristä erityisesti siksi, että kyseessä oli ympäristökonsultointiin erikoistunut yritys – isommissa taloissa keskitytään usein muihinkin aloihin. Kun olin valmistumisen kynnyksellä, Envineerillä bongattiin edellinen hakemukseni ja minuun otettiin yhteyttä. Nyt olen tässä kuunarissa seilannut noin puolitoista vuotta.

 

Aika hyvän matkaa jo! Oliko alavalinta selvä alusta asti?

– Ei ollut heti! Lukiossa olin kiinnostunut arkkitehtuurista ja rakentamiseen liittyvistä aloista, mutta sitten innostuin enenevissä määrin maantiedosta, ja sitä kautta ympäristöasioista. Ajattelin silloin, että olisipa siistiä olla kehittämässä jotain ympäristöteknologiaa.

Eräällä opinto-ohjauksen tunnilla saimme tehtäväksi selailla yliopistojen koulutusohjelmia läpi. Ja se oli hyvä juttu, sillä en ollut aiemmin kuullutkaan ympäristötekniikasta. Ja ensiksi ajattelin, että hyi, jotain tekniikkaa. Sisällön läpi kahlattuani kuitenkin huomasin alan olevan juuri sitä, mitä halusinkin opiskella.

 

No, nyt kun olet päässyt työarkeen kiinni – millainen työpaikka Envineer mielestäsi on?

– Mukava! Vaikka meitä on jo yli 60, niin olemme silti tiivis porukka. Saan työskennellä monipuolisesti eri yksiköissä ja paikkakunnilla sijaitsevien ihmisten kanssa.

Meillä on panostettu työhyvinvointiin esimerkiksi työaikaliikunnan, yhteislounaiden ja muun yhteisöllisyysohjelman muodossa. Näen meidän tiiviin yhteisöllisyyden osana työhyvinvointia.

 

Ja lopuksi: mikä työssäsi on parasta?

– Parasta omassa työssäni on ehdottomasti sen monipuolisuus. Kun pääsee mukaan monenlaisiin juttuihin, tekee se työstä mielekästä. Ja ennen kaikkea on mahtavaa olla firmassa, jossa on huiput työkaverit! Ne ihmiset tämän yrityksen tekevät.

 

Kiitos haastattelusta Mira!

 

Olisitko sinä pursiseuramme uusin jäsen? Käy katsomassa avoimet työpaikkamme, tai jätä meille avoin hakemus!

Lue seuraavaksi

Vesistövaikutusten arvioinnit

Envineer Oy on ostanut Inno-CAD Oy:n liiketoiminnan

Sosiaalisten vaikutusten arviointi